Thursday, October 25, 2007

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE VERİLDİ...

ŞOK.. ŞOK.. ŞOK..
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE VERİLDİ...
100 Milyon EURO Tazminat isteniyor


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1993'den bu yana kadar 1000 kişi civarında akademik personele soruşturma açmış, bunlardan 500'e yakın akademik personeli görevinden uzaklaştırmıştır. Bununla da kalmayıp bir çok insanın ekmeği ile de oynamış gözükmetedirler. İdareciler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde haksız hukuksuz ve insan haklarını hiçe sayan inanılmaz yaptırımlar ve kararlar alarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin adını lekelemektedirler. Ayrıca sahte görev uzatım komisyonları kurarak senatonun karar verdiği görev uzatım kriterlerine bakmadan keyfi kararlar aldırmışlar, puanları tuttuğu halde bir çok kişinin görevini uzatmamışlardır. Kendi yandaşları olan ve görev uzatım kriterlerini sağlamadığı halde sahte komisyonlar kurarak görev sürelerini uzatmışlardır. Üst yönetim bazı öğretim üyelerine ise her yıl girdiği dersleri bu kişilere vermeyerek, derslere girecek öğretim üyesi sıkıntısı olduğu halde dersleri başka öğretim üyeleri verecek artık sana ihtiyacımız yok deyip keyfi olarak görevlerini uzatmamışlardır. Bazı öğretim üyelerine sahtecilik yaptığı şeklinde yalan iftiralarda bulunmuşlar, soruşturma açma yetkisi olmadığı halde soruşturma açmışlar, sahte evrak toplayarak, yalancı şahitlerden sahte belgeler almışlar, üniversitenin hiçbir maddi katkısı olmadığı halde sanki üniversite parayı alıyormuş gibi hayali evrak göstermişler, bununla da kalmayıp itham ettikleri kişileri yargısız infaz yapıp görevden uzaklaştırmışlardır. Anayasal hak ve özgürlükleri engelleyen böyle bir uygulama Avrupa'da görülmemiştir. Bir çok Doçentin Profesörlük hakkı gelmiş olmasına rağmen atamalarını keyfi olarak yapmamışlardırlar. Doçentlik sınavına girecek kişilerin komisyon üyelerine telefon ederek, bu sağcıdır diye ithamlarda bulundukları, komisyonu etkileyerek doçent olmamaları için rektörlük müdahale etmiştir. Rektörlük makamı ve bazı dekanlar bir kaç öğretim üyelerinin cuma namazına gittiği için görev sürelerini uzatmamıştır. Rektörlük makamı keyfi olarak dekanlık ve bölüm başkanlıklarına makamlarına bilimsel niteliği olmayan insanları atamıştır. Son olarak 6 güvenlik görevlisinin işine keyfi olarak son vermiş ve bu kişileri madur etmişlerdir. Bu şikayetleri gözardı eden YÖK başkanlığı bu olayları bildiği halde müdahale etmemiştir.

Bütün bu kanıtları 3 avukat aracılığı ile toplandığı, bu duruma şahit olan 300 kişinin isimlerinin oluşturulduğu, Avrupa İnsan Hakları mahkemesine ÇOMÜ hakkında 100 Milyon EURO luk maddi ve manevi tazminat açılacağı bildirilmiştir. Bundan ayrıca kişisel olarak da bir çok davalarında açılacağı söylenmektedir. Avrupa İnsan Hakları Adalet divanından bir yetkili "Türkiye'de böyle uygulamaların olduğunu biliyoruz. Bu müracaat bunu tamamen kanıtlayacaktır. Türkiye bütün kanunları çıkarsa dahi Eğitimdeki bu sorunlar nedeniyle Avrupa Birliğine alınmayacaktır. Ayrıca insanların ekmekleri ile bu kadar basit şekilde oynanmamalıdır ve Anayasal haklar ihlal edilmemelidir. Biz Avrupalı olarak insanların işsiz kalmamaları için uğraşıp, işsiz kalanların işsizlik sigortalarını üstlenmekteyiz. Yetişmiş eleman gücünüzü iç çekişmelerle ve keyfi uygulamalarla yok etmektesiniz. Benim görüşüm böyle üniversiteleri olan ülkeler Avrupa Birliğine alınmamalıdır" demiştir.

Haber : Universitex Haber Merkezi


Haberler ve içerik Bağımsız Haber Grubu tarafından yazılmaktadır. Haberler ve içerik de çıkabilek tüm hukuki sorumluluk Bağımsız Haber Grubunundur. Makrosoft'un Bunlarla hiç bir ilgisi yoktur.

No comments: