Thursday, October 25, 2007

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 1 TRİLYONA YAKIN TAZMİNAT ÖDEMİŞ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 1 TRİLYONA YAKIN TAZMİNAT ÖDEMİŞ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1993'den bu yana kadar 1000 kişi civarında akademik personele soruşturma açmış, bunlardan 500'e yakın akademik personeli görevinden uzaklaştırmıştır. Bu kişilerin çoğu Bursa Bölge İl idari mahkemelerine baş vurmuş, bunların %90'ı açılan bu davaları kazanmıştır. En son bu yeni yılda bir kişiye ödediği tazminat davası 56 Milyar Türk lirasıdır. Görülüyor ki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde haksız hukuksuz ve mesnetsiz bir çok uygulama yapılmıştır. Bugün ki yönetimin 2 yıldan beri üniversite içinde akademik bir kıyım yaptığıda ortadadır.

Biz vergilerini veren Türk vatandaşları olarak eğitime verilen bu kaynakları hukuksuz ve haksız kararlar verilerek sokağa atılmasına karşıyız. Bir an önce yeni kanun çıkarılarak kamu sektörünü zarara uğratan bu kişilerden tazminat ücretleri alınsın. Ülkesini Seven ve Haklıyı savunan vatandaşlar adına.


Haber : Universitex Haber Merkezi


Haberler ve içerik Bağımsız Haber Grubu tarafından yazılmaktadır. Haberler ve içerik de çıkabilek tüm hukuki sorumluluk Bağımsız Haber Grubunundur. Makrosoft'un Bunlarla hiç bir ilgisi yoktur.

No comments: